Pazar, Kasım 05, 2006

Uyarı-yorum !

Boncuk kullanmadığınız kesin. Ancak, unutmayın, hesap makinanızda, yazışmalarınızda, bilgisayarınızda ondalık basamağı tek hane yaptıysanız yandınız ! Vatanseverliğiniz sorgulanabilir. Neden mi ? Nedeni basit. Önce Başbakanımız geçtiğimiz gün ne demiş ona bakalım:
"Ama bakıyorsunuz ki medya burada cımbızlama yapmak suretiyle, “acaba biz burada bunu hükümetin aleyhine nasıl dönüştürürüz”, yani adeta “enflasyonu çift haneli rakamlara nasıl çıkartırız” gibi bir gayretin içinde. Merkez Bankası’nın da adeta çift haneli rakamlara enflasyonda gidiyoruz gibi sitemde bulunduğunu ifade ediyormuş anlamına gelecek haberler yapıyorlar, yazılar yazıyorlar, ayıptır, çirkindir bunlar. Bunlarla ülkeye hiçbir zaman faydalı olamazsınız. Tam aksine ülkenin şu güzel gidişine çomak sokarsınız. Bu görev değildir, topluma hiçbir zaman bir şey kazandıramayacaksınız. Ve millet sizin bu yalan haberlerinize de uymayacak, aldanmayacak. Biz de Merkez Bankamızın yetkililerinden bir gün önce brifingimizi aldık. En geniş manada orada kendileri aktardı neler söylediklerini, neler yapmayı istediklerini, hedeflerinin ne olduğunu bize de söylediler. Niye hedef saptırıp da milleti aldatıyorsunuz? Niye Merkez Bankası Başkanı’nın oradaki basın toplantısından cımbızlamalar yapmak suretiyle bu tür haberler veriyorsunuz? Ve ülkenin sorumlu kurumlarını adeta birbirine vurdurmanın gayreti içerisine giriyorsunuz. Çok ayıptır. Bunun adı vatanseverlik değildir. Bunun adı milliyetperverlik demek değildir."

Şimdi açıklayalım. Nedenini...
Malum Ekim ayı enflasyonu yüzde 1.27 olarak açıklandı. Böylece yıllık TÜFE yüzde 9.98 oldu. Yok eğer sizin makinanız ya da bilgisayarınızdaki format, ondalık olarak noktadan sonra tek haneye ayarlı ise sizin enflasyonunuz yüzde 10.0 demektir. Bu durumda, "Ne o ? Ülkemizin sayılarını kötü mü göstermeye çalışıyorsun ? Kime hizmet ediyorsun ? Ruslar'a mı hııı ?" gibi soru sorana da "Sizi bu çağa davet ediyorum" demek zorunda kalmayın !

Özetle: "Hay Allahım, ne zihniyet bu yahu ?" demek geliyor içimden !


Hiç yorum yok: